Lahjat käyttöön

Jeesus sanoi:

    ”Silloin on käyvä näin: Mies oli muuttamassa pois maasta. Hän kutsui puheilleen palvelijat ja uskoi koko omaisuutensa heidän hoitoonsa. Yhdelle hän antoi viisi talenttia hopeaa, toiselle kaksi ja kolmannelle yhden, kullekin hänen kykyjensä mukaan. Sitten hän muutti maasta.
    Se, joka oli saanut viisi talenttia, ryhtyi heti toimeen: hän kävi niillä kauppaa ja hankki voittoa toiset viisi talenttia. Samoin se, joka oli saanut kaksi talenttia, voitti toiset kaksi. Mutta se, joka oli saanut vain yhden talentin, kaivoi maahan kuopan ja kätki sinne isäntänsä rahan.
    Pitkän ajan kuluttua isäntä palasi ja vaati palvelijoiltaan tilitykset. Se, joka oli saanut viisi talenttia, toi toiset viisi niiden lisäksi ja sanoi: ’Herra, sinä annoit minulle viisi talenttia. Kuten näet, olen hankkinut voittoa toiset viisi.’ Isäntä sanoi hänelle: ’Hyvin tehty! Olet hyvä ja luotettava palvelija. Vähässä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Tule herrasi ilojuhlaan!
    Myös se, joka oli saanut kaksi talenttia, tuli ja sanoi: ’Herra, sinä annoit minulle kaksi talenttia. Kuten näet, olen hankkinut voittoa toiset kaksi.’ Isäntä sanoi hänelle: ’Hyvin tehty! Olet hyvä ja luotettava palvelija. Vähässä olet ollut uskollinen, minä panen sinut paljon haltijaksi. Tule herrasi ilojuhlaan!’    Viimeksi tuli se palvelija, joka oli saanut vain yhden talentin, ja sanoi: ’Herra, minä tiesin, että sinä olet ankara mies. Sinä leikkaat sieltä, minne et ole kylvänyt, ja kokoat sieltä, minne et ole siementä viskannut. Minä pelkäsin ja kaivoin talenttisi maahan. Tässä on omasi.’ Isäntä vastasi hänelle: ’Sinä kelvoton ja laiska palvelija! Sinä tiesit, että minä leikkaan sieltä, minne en ole kylvänyt, ja kokoan sieltä, minne en ole siementä viskannut. Silloinhan sinun olisi pitänyt viedä minun rahani pankkiin, niin että olisin palatessani saanut omani takaisin korkoineen. – Ottakaa pois hänen talenttinsa ja antakaa se sille, jolla on kymmenen talenttia. Jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on. Heittäkää tuo kelvoton palvelija ulos pimeyteen. Siellä itketään ja kiristellään hampaita.’”

Matt. 25: 14-30

 

Riparilaisten räppi/näytelmä ja koreografia sunnuntain aiheesta.

 

Rakkaat kristityt!

Olemme juuri nähneet ja kuulleet toteuksen päivän evankeliumista. Jeesuksen opetus on hyvin yksinkertainen: laita lahjasi käyttöön niin ne lisääntyvät. Jos piilotat lahjasi – häviää sekin mikä sinulla on.

Rippikoulussa nuoret laittoivat monet lahjansa rohkeasti käyttöön yhteiseksi iloksi. Päivän evankeliumin äärellä tehtiin taidetta, laadittiin runo – josta tuotettiin räppi – esitykseen tehtiin koreografia ja vielä liitettiin osaksi luotuun näytelmään.

Lahjat on tarkoitettu käytettäväksi. Ilon ja rakkauden ja välittämisen lisäämiseksi.

Teille rakkaat nuoret: olkaa lahjojenne kanssa rohkeita. Elämässä on paljon voitettavaa. Vaikka välillä vähän joudutte empimäänkin – niin kuin leirilläkin – kuitenkin itsensä likoon laittaminen kannattaa. Eniten elämässä kadutaan elämätöntä elämää.

Jumala on antanut rikkauksiaan meille lahjojen muodossa käytettväksi ja iloittavaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *